Hoi, ik ben Roy

Papa / Tekenaar / Gamer / Netflix / Formule 1

Aangenaam

Leuk je te ontmoeten. Ik ben Roy, getrouwd, vader van drie prachtige kids en heb naast mijn werk als illustrator veel (te veel) hobby’s waar ik me graag in verlies. Formule 1 en Netflix kijken, Minecraft spelen en naar de sterren kijken zijn maar een paar van de bezigheden waar ik nooit genoeg van krijg.

Tekenen loopt als een rode draad door mijn leven. Toen ik zes jaar was, tekende ik al iedere week de nieuwe Donald Duck na. Het werd een ware obsessie en al snel kwam er niets anders uit mijn pen dan deze beroemde stripfiguur. In mijn rapporten van groep 5 en 6 schreef de juf zelfs dat ze het leuk zou vinden als ik eens wat anders zou willen tekenen dan Donald Duck.

Roy Korpel illustraties

Hoewel ik na de basisschool naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam ging, had ik heel wat omzwervingen op de arbeidsmarkt nodig om te beseffen wat mijn echte ‘roeping’ was. Hoewel ik dus niet bepaald de makkelijkste weg heb gekozen, heb ik van het tekenen met veel doorzettingsvermogen uiteindelijk alsnog mijn beroep gemaakt. En zo zag Roy Korpel illustraties het levenslicht.

Voeg mij toe op LinkedIN

Webshop Lievespulletjes

Naast de opdrachten die ik via Roy Korpel illustraties voor klanten uitvoer, maak ik ook eigen artwork, dat ik verkoop via mijn webshop Lievespulletjes. De unieke posters, canvassen, spandoeken en geboorteborden in deze webwinkel zijn stuk voor stuk door mij ontworpen. De kindersieraden in de webshop worden bovendien verzorgd door mijn vrouw. Nieuwsgierig? Neem dan vooral even een kijkje!

Naar de webshop

Roy op Youtube

Met ruim vijftig video’s biedt mijn Youtube-kanaal meer dan vierhonderd uur aan Photoshop-werk. Schrik niet, al dit materiaal is ‘hapklaar’ versneld naar video’s van maximaal tien minuten. Ik ben erg trots op deze video’s, die met heel veel aandacht gemaakt zijn en waar al mijn passie voor Photoshop in zit. Kom ze  vooral eens bekijken!

Bekijk de videos

Pixel Unie

Ontdek je creatieve vermogen met de Pixel Unie. Met de Pixel Unie bouwen we aan een mooi platform waar je online cursussen kunt volgen. Denk aan leren Photoshoppen, tekenen, zakelijk tekenen en nooit meer zonder inspiratie zitten. Dit doen we via een mooie website, een gezellig forum en kwaliteit content! Kom snel kijken: https://www.pixelunie.nl

HEEL erg trots

Gewoon wauw!!

Talpa TV

Roy tekent wekelijks animaties voor ons programma, de huizen en tuinen, en zijn werk is een belangrijk onderdeel in Eigen Huis en Tuin. Roy voelt bij een briefing direct aan wat je wilt en hoe. Hij is flexibel, denkt mee, komt met oplossingen, en maakt het onmogelijke mogelijk. Het eindresultaat is altijd boven verwachting.

Maaike OpmeerEindredacteur Eigen huis & tuin - Talpa BV

Regelmatig ontwerpt Roy cartoonlogo's op maat voor onze webwinkel en fysieke showroom, of wanneer wij deze voor andere reclame-uitingen of promotiedoeleinden nodig hebben. Dat proces verloopt steeds uitermate snel en prettig: Roy voelt intuïtief haarfijn aan welke kant je op wilt, daar waar je zelf wellicht moeite hebt je ideeën in ‘beeld’ om te zetten.

Lennert Bakker Mede eigenaar That’s IT!

Vrij werk, bekijk mijn blogs

Naast het illustreren voor klanten en mijn webwinkel, illustreer of fotobewerk ik ook beelden gewoon als vrij werk. Benieuwd hoe dat eruit ziet?

Nederland getroffen door een kernramp

Nederland getroffen door een kernramp. 100 jaar later

| Vrij werk | No Comments
Honderd jaar verlaten Nederland, hoe zou dat eruit zien? Stel…
space art roy korpel

Vrij werk: Space art

| Vrij werk | No Comments
Vrij werk: Space Art Naast een passie voor illustratie is…
vrij werk schetsen en illustraties

vrij werk – schetsen & illustraties

| Vrij werk | No Comments
Vrij werk - Schetsen en illustraties Soms heb ik ineens…