foto manipulatie voor athand award winner e-learning

Dutch game award: “The Fiber Game”

Over Athand:
Athand is een reclamebureau gevestigd in het hartje van Amsterdam. Quote: “Serious games, serious experiences, serious results”. Athand heeft zich gespecialiseerd in het maken van serious games. Met een leuk verhaal, plezier en competitie, worden mensen uitgedaagd om doelstellingen te halen. Ongemerkt slaan ze in een korte tijd een heleboel informatie op.

De opdracht:
In opdracht van KPN / Telfort moet er een serious game gemaakt worden om de sales bekend te maken met glasvezel. “The Fiber Game” is een grappig verhaal met een dikke knipoog. In het kort: Nederland is niet op tijd op glasvezel over gegaan terwijl de rest van de wereld wel op zat te letten. De economie zakte in elkaar en Nederland veranderde in een verlaten derdewereldland.

winnars dutch game awards 2014

winnaars dutch game awards 2014


De uitvoering:
Aan mij de taak om vijf achtergronden te manipuleren die dit verhaal vertalen. Athand leverde een stockfoto aan die als basis gebruikt moest worden. De foto had een lastig fish-eye effect en om de uitdaging nog groter te maken had het licht gesneeuwd. Dat moest eerst gerepareerd en opgeruimd worden.

Na de reparaties aan de foto was er een basis om de 5 achtergronden te manipuleren. Startende met een totaal verlaten Amsterdam. Met grauwige kleuren, kapotte gebouwen en de natuur die de stad heeft overgenomen, had de eerste plaat een grimmige en sombere sfeer. De andere achtergronden hebben steeds meer kleur en komt er steeds meer leven in de brouwerij. De veiligheid stijgt, er is minder criminaliteit en de economie trekt weer aan. Aan het einde is het welvarend en komt het toch nog goed met Nederland. En dat allemaal dankzij glasvezel!

Het resultaat:
De foto manipulaties zijn enthousiast door Athand ontvangen. De game is afgeleverd en wordt middels door de sales van KPN / Telfort gebruikt. Naar verluid met een zeer positief resultaat. Bekijk hier al het gemaakte artwork!

Gereedschap en levering:
Live Skype schets sessies, Adobe Photoshop. Geleverd in 4K resolutie PSD files. Ook de deadline gehaald!

logos

 

About Roy Korpel

Roy is een digitaal artiest, ondernemer, vader van drie, gamer, F1 liefhebber en heeft veel te veel hobby's. Via zijn blog kletst hij zijn pen leeg maar Roy is geen schrijver nog taalpurist. Wel deelt hij graag zijn kennis met hier en daar een taalfout! :)