VAKKUNDIG JE FOTO LATEN HERSTELLEN

Heb jij net als veel anderen een oude foto in je portemonnee die je ontzettend dierbaar is maar niet bepaald mooi meer is? Of heb je een romantische foto van opa en oma die beschadigd is? Een foto van iemand die er niet meer is die extra mooi gemaakt moet worden omdat hij een speciaal plekje moet krijgen? Laat mij dan je foto herstellen of bewerken!

foto herstellen roy korpel

Beschadigde foto’s herstellen en verbeteren

foto aanpassen roy korpel

Foto’s bewerken met speciale wensen

unieke photoshop roy korpel

Unieke Photoshop bewerkingen bestellen

Beschadigde foto herstellen

Met meer dan tien jaar ervaring met Adobe Photoshop beheers ik deze software en daarmee alle bijbehorende ‘gereedschappen’ als geen ander. Een beschadigde foto herstellen is dan ok een kolfje naar mijn hand. Of het nu gaat om foto’s met vlekken of krassen, foto’s waarvan delen ontbreken of waarvan de kleur (deels) verdwenen is, ik weet er wel raad mee! Ik zet alle middelen in om de herstelde foto er net zo gaaf uit te laten zien als het origineel. Lees snel door voor de verschillende fotoherstelwerkzaamheden die ik voor je kan verrichten.

Krassen, vouwen en ontbrekende delen

De meeste fotoherstelaanvragen betreffen oude en vaak dierbare foto’s die krasjes vertonen en/of waarvan delen ontbreken. Vaak ontstaat dit als aan elkaar geplakte foto’s losgetrokken worden. Krasjes zijn goed weg te werken, vouwen vergen wat meer aandacht en ontbrekende delen zijn een echte uitdaging. In dit laatste geval moet ik uit de rest van de foto de informatie kunnen halen die nodig is om de beschadiging op te vullen. Is dit niet mogelijk, dan vul ik de bewuste plek eventueel met een illustratie in. Met voorwerpen is dit best goed te doen. Alleen als een groot deel van een gezicht of lichaam ontbreekt, is de schade soms echt niet meer te herstellen.

Dierbare herinnering

De fotoherstelaanvragen die ik krijg, betreffen soms emotionele situaties. Zo kan het zijn dat een foto van iemand die overleden is, bewerkt moet worden voor een ceremonie. Ook komt het voor dat ik foto’s herstel en/of bewerk die gebruikt gaan worden voor een speciaal gedenkplekje voor een overleden naaste. Bij foto’s die op deze manier de herinnering aan een dierbare levend moeten houden, kan het als bijzonder storend worden ervaren als er op de achtergrond iets zichtbaar is dat voor afleiding zorgt. Het herstellen en verfraaien van dit soort dierbare foto’s is bij mij in goede handen.

Huwelijksfoto mislukt?

Sommige foto’s mógen gewoon niet mislukken – en toch gebeurt dat soms. Bij een trouwerij, bijvoorbeeld. Een fantastische foto van opa en oma met de kleinkinderen; iedereen lacht op het juiste moment en het lijkt een plaatje te worden. Het is alleen net gaan regenen en achteraf blijken de druppels zichtbaar te zijn in de lucht en op de kleding. Gelukkig biedt fotobewerking hier uitkomst. Net als bij de familiefoto, waarop alleen je schoonzus ontbreekt omdat ze te laat was. Met de foto die de fotograaf later alsnog van haar heeft gemaakt, kan ze toch aan het familieportret toegevoegd worden. En wat dacht je van die foto waarop een schaduw een heel ongelukkig effect creëert, waardoor iemand (de bruid?) dikker of zwanger lijkt? Ook zo’n (huwelijks)foto is nog niet verloren; laat mij de foto herstellen!

Foto laten bewerken

Soms heb je een geweldige foto gemaakt, maar zit dat ene plukje haar net verkeerd, loopt in de verte iemand zijn hond uit te laten of zat er nog een stukje lunch op je tand. Door je foto te laten bewerken, kunnen al deze ‘schoonheidsfoutjes’ worden verholpen. Als je wilt, kun je zelfs een stapje verder gaan door een mooie foto nog net dat beetje mooier te maken. Laat mij je foto bewerken en je kunt rekenen op een prachtige uitvoering die een ereplek aan je muur verdient.

creatief denk tanken

Voorwaarden voor fotoherstel

Hoewel het herstellen van een foto meestal zonder problemen verloopt, is het resultaat een enkele keer niet volledig naar wens. Dit hangt meestal samen met het feit dat ik in sommige gevallen eenvoudigweg niet voldoende informatie heb om de foto adequaat te kunnen herstellen.

Hierbij gaat het doorgaans om een van de volgende problemen:

  • De foto is relatief klein; hoe lager het aantal pixels, hoe minder informatie ik heb om te gebruiken voor de herstelwerkzaamheden.
  • Belangrijke lichaamsdelen ontbreken; vooral als delen van het gezicht ontbreken, wordt het herstel van de foto erg lastig.
  • De foto is overbelicht; hoe witter een gebied is, hoe minder informatie daar aanwezig is waar ik mee kan werken.

Als een foto om een van bovenstaande redenen te weinig bruikbare informatie bevat, zijn beschadigingen wellicht niet (goed) te herstellen. Wel is het dan in sommige gevallen nog mogelijk om het ontbrekende deel door middel van illustratie aan de foto toe te voegen.

Wat kost het herstellen van een foto?

Iedere fotoherstelaanvraag is een unieke opdracht. Ik bepaal daarom op basis van de status van de foto hoeveel tijd de werkzaamheden in beslag gaan nemen en daarmee wat de kosten zullen zijn. Ik doe je een vrijblijvend ‘fixed price’-voorstel, zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan; vanaf 39,95 euro inclusief btw kan ik al voor je aan de slag.

Zo lever je je foto’s aan

Voor het herstellen van een foto is het van essentieel belang dat er nog voldoende informatie in de foto aanwezig is. Anders gezegd: hoe meer pixels, hoe beter. Foto’s kunnen op verschillende manieren aangeleverd worden en gaat het handigst met wetransfer.com. Enkele tips:

Als de foto digitaal is:

  • Stuur als het kan de bronfoto op. Dit mag in een RAW-formaat zijn.
  • Gebruik geen foto die via WhatsApp of Facebook gedeeld is; dan is de kans groot dat de foto gecomprimeerd is (en dus minder pixels heeft).

Als de foto analoog is:

  • Scan de foto in met een scanner. Hoe hoger het DPI, hoe beter.
  • Bezit je geen scanner? Bij een copyshop laat je je foto al voor een paar euro professioneel inscannen.
  • Maak een foto van de foto. Gebruik daarbij om lichtvervuiling te voorkomen geen flits.

Wat kost het herstellen van een foto?

Iedere fotoherstelaanvraag is een unieke opdracht. Ik bepaal daarom op basis van de status van de foto hoeveel tijd de werkzaamheden in beslag gaan nemen en daarmee wat de kosten zullen zijn. Ik doe je een vrijblijvend ‘fixed price’-voorstel, zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan; vanaf 39,95 euro inclusief btw kan ik al voor je aan de slag.

Voor fotografen

Ben je fotograaf en heb je geen tijd om foto’s aan te passen of te bewerken? Ik kan je het bewerken of herstellen van foto’s uit handen nemen, zodat jij je volledig kunt richten op dat wat je waarschijnlijk het liefste doet: het maken van foto’s!