Zo ziet Nederland eruit na een kernramp (concept art)
2 augustus 2021 

Zo ziet Nederland eruit na een kernramp (concept art)

Zo ziet Nederland eruit na een kernramp

Al dagen overheerst het nieuws dat een kerncentrale het moeilijk heeft. Met man en macht wordt er naar een oplossing gezocht maar het wil niet baten. Een grote explosie is een gevolg van een opeenstapeling van fouten en problemen. De eerste radioactieve wolken zijn een feit. Niet lang daarna bezwijken ook 2 andere reactoren en een gigantische ramp is een feit. Massale evacuaties in de omgeving komen op gang. Het leger werkt samen met politie en brandweer om mensen uit het gebied te krijgen. Er is geen tijd om na te denken en in te pakken. Alleen het nodige en wegwezen! Binnen enkele dagen is drie kwart van Nederland geëvacueerd om niet meer terug te keren.

Het idee achter de beelden

Uiteraard is dit een bizarre gedachten, een groot deel van Nederland evacueren door een enorme kernramp. Maar het is niet ondenkbaar. Immers leven we in een klein landje met heel veel mensen.

Het idee achter de beelden is heel eenvoudig. Ik zocht naar een interessante reden foto’s te bewerken met Photoshop. Er is geen wetenschap aanwezig. Gewoon lekker foto-bewerken. Benieuwd naar de making off beelden? Check de video’s hier !

 

Verlaten Zadelstraat in Utrecht

De Zadelstraat is een van de bekendste winkelstraten in Utrecht met een prachtig uitzicht op de wereldberoemde Domtoren, die overduidelijk het uitzicht domineert.

 

Verlaten Lichttoren in Eindhoven

De Lichttoren is een waar begrip in Eindhoven en staat landelijk bekend als hét hoofdgebouw van Philips. De Lichttoren is in delen tussen 1909 en 1921 gebouwd en later omgetoverd een woon en werkcomplex.

 

Verlaten Hofplein in Rotterdam

Wie aan het Hofplein denkt, denkt aan de enorme rotonde in het centrum van Rotterdam. De vele duizenden auto’s die ieder uur de rotonde passeren samen met de altijd knarsende en piepende trams.

 

Verlaten kantoorpand in Rotterdam

Ruim honderd jaar nadat Nederland getroffen is door een kernramp eisen natuurwetten hun tol. Dit kantoorpand was ooit een plek waar telefoons altijd rinkelden en ijverige werknemers overuren maakte. Met een prachtig uitzicht op wat ooit de Erasmus was, staat dit kantoor er nu minder mooi bij.

 

Verlaten trein in een Hollands weiland

De massale paniek die ontstond tijdens de grote kernramp aan de Nederlandse grens, creëerde een domino-effect van instortende essentiële systemen. Eén van de belangrijkste problemen die vrij vlug na de kernramp ontaarde was een totale black-out op het stroomnet.

 

Verlaten Amsterdam CS

Vele duizenden reizigers en toeristen uit alle hoeken van de wereld nemen hier dagelijks de trein. Het Amsterdam CS is één van de drukste en oudste treinstations van Nederland.

 

Verlaten Rotterdamse haven

Met ruim 29.000 zeeschepen in 2017 was de Rotterdamse haven de wederom de grootste in héél Europa. Er ging 323 miljoen ton aan goederen door de Rotterdamse haven het Europees binnenland in en vertrok er 143 miljoen ton aan Europees producten naar andere orden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down