1000+
Tekeningen
1000+
Photoshops
1000+
Kopjes koffie
1000+
dingen die ik nog wil leren
Illustrator en Photoshop specialist

Hoi! Ik ben Roy 😊

Leuk je te ontmoeten. Ik ben Roy, getrouwd, vader van drie prachtige kinderen en heb naast mijn werk als illustrator veel (te veel) hobby’s waar ik me graag in verlies. Formule 1 en Netflix kijken, Minecraft spelen en naar de sterren kijken zijn maar een paar van de bezigheden waar ik nooit genoeg van krijg.

Tekenen als rode draad

Tekenen loopt als een rode draad door mijn leven. Toen ik zes jaar was, tekende ik al iedere week de nieuwe Donald Duck na. Het werd een ware obsessie en al snel kwam er niets anders uit mijn pen dan deze beroemde stripfiguur. In mijn rapporten van groep 5 en 6 schreef de juf zelfs dat ze het leuk zou vinden als ik eens wat anders zou willen tekenen dan Donald Duck.

Doorzettingsvermogen

Hoewel ik na de basisschool naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam ging, had ik heel wat omzwervingen op de arbeidsmarkt nodig om te beseffen wat mijn echte ‘roeping’ was. Hoewel ik dus niet bepaald de makkelijkste weg heb gekozen, heb ik van het tekenen met veel doorzettingsvermogen uiteindelijk alsnog mijn beroep gemaakt. En zo zag Roy Korpel illustraties het levenslicht. 💪🚀

Referenties waar ik trots op ben...

Talpa
Roy tekent wekelijks animaties voor ons programma, de huizen en tuinen, en zijn werk is een belangrijk onderdeel in Eigen Huis en Tuin. Roy voelt bij een briefing direct aan wat je wilt en hoe. Hij is flexibel, denkt mee, komt met oplossingen, en maakt het onmogelijke mogelijk. Het eindresultaat is altijd boven verwachting.
trots
Maaike Opmeer, Eindredacteur Eigen huis & tuin - Talpa BV
Thats IT
Regelmatig ontwerpt Roy cartoonlogo's op maat voor onze webwinkel en fysieke showroom, of wanneer wij deze voor andere reclame-uitingen of promotiedoeleinden nodig hebben. Dat proces verloopt steeds uitermate snel en prettig: Roy voelt intuïtief haarfijn aan welke kant je op wilt, daar waar je zelf wellicht moeite hebt je ideeën in ‘beeld’ om te zetten.
trots
Lennert Bakker, CEO  Thats  IT
Bureau Marineterrein Amsterdam
Wat begint als een abstract idee wordt door Roy met veel kunde en creativiteit omgezet in een concreet eindproduct. Het fijne aan werken met Roy is dat hij gedurende dat hele proces niet enkel de opdracht uitvoert, maar actief meedenkt over hoe die opdracht het best tot wasdom komt. Roy levert topkwaliteit en is bovendien erg prettig om mee samen te werken.
trots
Sjoerd Ponstein, Marineterrein Amsterdam
Blue Circle
Roy heeft gedurende een aantal jaar de animatie tekeningen gemaakt van de ontwerpen van Eigen Huis en Tuin, om zo op een creatieve en speelse manier voor de kijker inzichtelijk te maken hoe het ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien. Door zijn creatieve oplossingen en snelle schakelen heeft hij het team én de kijker van Eigen Huis en Tuin keer op keer verrast met zijn tekeningen. Een absolute vakman met wie het fijn samenwerken is.
trots
Olaf van Dijk, Eindredacteur Eigen Huis en Tuin - Blue Circle
leer fotobewerken met Roy Korpel

Photoshop van mij leren?

Ontdek je creatieve vermogen met de Pixel Unie. Met de Pixel Unie bouwen we aan een mooi platform waar je online cursussen kunt volgen. Denk aan leren Photoshoppen, tekenen, zakelijk tekenen en nooit meer zonder inspiratie zitten. Dit doen we via een mooie website, een gezellig forum en kwaliteit content!
Webshop livespulletjes met tekeningen van Roy Korpel

Webshop Lievespulletjes.nl

Naast de opdrachten die ik via Roy Korpel illustraties voor klanten uitvoer, maak ik ook eigen artwork, dat ik verkoop via mijn webshop Lievespulletjes. De unieke posters, canvassen, spandoeken en geboorteborden in deze webwinkel zijn stuk voor stuk door mij ontworpen. De kindersieraden in de webshop worden bovendien verzorgd door mijn vrouw. Nieuwsgierig? Neem dan vooral even een kijkje!
arrow_drop_up arrow_drop_down